dinsdag 15 januari 2013

dag 9 rustdag in Tucuman


Dag 9 rustdag in Tucuman

Niemand praat over de overleden motorrijder. Iedereen weet dat het erbij hoort en de rally stopt er ook niet voor. Een motto van de Dakar is: die stopt niet.
Een ander motto is: iedereen heeft zijn eigen Dakar.
Na 3 nachten met in totaal 3 uur slaap had ik daar toch zo mijn eigen gedachten over. Na een goede nacht slaap en wat rondlopen ziet de wereld er al weer een stuk vriendelijker uit.

Modder van gisteren

Hans Jos Liefhebber is een van de kistrijders. Een kistrijder heeft niet meer bij zich dan een kist met spullen die door de organisatie van kamp naar kamp wordt meegenomen. Voor mij zijn zij de echte helden van de Dakar. Na een dag crossen moeten ze de motor verzorgen, eten, slapen en de route van morgen voorbereiden. En dan weer om een uur of 5 ’s morgens vertrekken. Aardige vent, doet een beetje gek soms.


Het ziekenhuis bestaat uit een aantal aan elkaar geschakelde tenten. Er worden tussen de 100 en 150 mensen per dag gezien.

Een centrale ruimte met hier aan vast een aantal behandelkamers en kamers voor de fysio.


Ook is er een eenvoudige rontgen faciliteit.


Het slaapgedeeelte van het ziekenhuis



1 opmerking:

Vincent zei

Ha Karel,
Leuk om je te volgen zo. Wel een goed georganiseerd circus zeg. En... vind je Zuid Amerika een goed surrogaat voor de Sahara? Doe voorzichtig en drink er nog eens een Pisco Sour op in Chili, bij voorkeur na het rijden. Groetjes, neef Vincent