zaterdag 12 januari 2013

dag 6 Arica Calama


Dag 6 Arica Calama

Een zware dag voor de rijders, eerst een verbindingsroute over de openbare weg van 291 km en daarna een ‘special’ = race stuk van 455 km over erg slecht en onregelmatig terrein.
We staan bij de start van de special en zien alle rijders ook eens een keer van dichtbij ipv op volle snelheid. Eindelijk even mijn hangmat kunnen ophangen.





Hans Jos Liefhebber, een kistrijder, hierover later meer.


Hierna hebben we iets van 150 km van de special zelf gereden, dat was nodig omdat er iemand was gevallen op het parcours en die moesten we gaan ophalen. Dat was wel een beetje link want nog niet alle deelnemers waren voorbij. In enorme stofwolken worden we met een noodgang ingehaald door auto’s en trucks. Ik probeerde ze nog bij te houden….maar ja. De ‘patient’ had wat kneuzingen en zijn motor was stuk. We hebben hem meegenomen in de auto en de motor is later opgehaald door een speciale bezemwagen. En dan natuurlijk mensen met panne.


Hierna op het kamp de papieren regelen voor de grensovergang. Morgen gaat de rally van Chili naar Argentinie en wij moeten er natuurlijk weer op tijd zijn. Als we doorrijden kunnen we misschien nog ff slapen.

We hoorden tijdens het eten van een naar ongeluk waarbij een support truck op 2 taxi’s is geknald en waarbij 2 doden zijn gevallen en 7 gewonden. Het lokale systeem heeft samen met 2 van onze wagens de gewonden initieel behandeld. Meer weet ik er nog niet van, schuld is ook nog niet duidelijk.


Geen opmerkingen: