dinsdag 15 januari 2013

dag 8 Salta Tucuman


Dag 8 Salta Tucuman

Vandaag weer verschillende trajecten voor motoren, auto’s en trucks. Totaal 550 voor de trucks, 850 voor de auto’s en 740 voor de motoren. Goed dat er morgen een rustdag is.
Het begint allemaal rustig zijn en we gaan na een nacht slapen in een congrescentrum op weg naar onze plek. Het kamp is opgezet rond dit centrum. We slapen op de grond in een van de zalen. Zie ik zo’n centrum ook eens van de andere kant.


Het heeft ’s nachts veel geregend en de special voor de trucks wordt geannuleerd.
We zien het weer onderweg weer veranderen en het begint serieus te hozen.



Dan komen de berichten binnen van auto’s die meegesleept worden op een plaats waar ze een rivier moeten doorkruisen. Uiteindelijk wordt die special ook geannuleerd, maar er is al aardig wat schade.

We rijden door naar het kamp in Tucuman. Het is een onwaarschijnlijk mooie route door de vallei Tafi del Valle. De vallei moet een oude krater zijn die is omgeven door prachtige bergwanden.


Als we aankomen in de bewoonde wereld is er erg veel aandacht voor de deelnemers en voor ons. Er worden kinderen op de auto gezet om foto’s te maken. Moeilijk om dan door te rijden.


Bij aankomst wacht een verrassing, alle medicijnmannen worden mee uit eten genomen naar een Argentijnse vlees vreetschuur. Wel lekker.

Geen opmerkingen: