woensdag 9 januari 2013

dag 3 Pisco Nasca


Dag3 Pisco Nasca

’s Morgens zouden we rustig naar Nasca rijden en onderweg nog een en ander bekijken, we hadden tenslotte geen taak die dag.
We werden terug geroepen om naar het plaatselijke ziekenhuis te gaan, er zouden 2 rijders daar aankomen. Die kwamen uiteindelijk met de heli naar het plaatselijke stadion en werden met een ambulance en met onze begeleiding met zwaailichten naat plaatselijke ziekenhuis gebracht. Best grappig om met zwaailichten aan rond te rijden en een ambulance bij te houden in het Peruaanse verkeer.

Gezien de ernst van de letsels zijn ze dezelfde middag nog naar Lima gebracht door de Peruaanse luchtmacht. Nog geen bericht gehad over het afgelopen is.

Alle mensen die je spreekt in Peru, en langs de kant van de weg  ziet als je niet eens in de wedstrijd zit, zijn ontzettend enthousiast. Bij het ziekenhuis werden de gewonden overvallen door enthousiaste Peruanen. Dat was minder handig.


Elke dag wordt het hele kamp verplaatst. Iedereen helpt mee om het hospitaal af te breken en in te pakken. Alle blauwe T shirtjes zijn medico’s.


En dan nog een plaatje met een heel hulpvaardige meneer in het stadion.....Juan.


Geen opmerkingen: