maandag 6 januari 2014

Dag1; Rosario-San Luis

Gisteren was de podiumdag, met een boel spektakel. Daar was ik helaas niet bij, zat de hele dag ziek op mijn hotelkamer. De volgende ochtend begon het pas echt voor ons op de Tango3. We reden om 04.00 uur weg bij het hotel en we hebben uiteidelijk de hele etappe van 800 km gereden. Om 04.00 was ook de start voor de eerste deelnemers. Best veel volk op straat zo vroeg.

Het begon met 400 km verbindingsroute (grotendeels asfalt). Daarna stonden we bij de start van de eerste special van de Dakar 2014. De deelnemers waren nogal nerveus. We hadden de enige boom gearresteerd en dat bleek een  grote aantrekkingskracht te hebben op de deelnemers die moesten wachten op de start.

Veel grote jongens hebben bij ons onder de boom gestaan. Het is opvallend dat het merendeel gewoon hele aardige jongens zijn. Stephan Peterhansel (3x op de motor gewonnen en ook al een keer of 5 in de auto) was erg gecharmeerd van mijn stoeltje, maar hij kreeg het niet.

Er doen ook minichinezen mee.

Daarna 200 km erg ruig en rotsige special met een paar crossings door riviertjes. Erg mooi, maar duurde erg lang doordat we achter de laatste deelnemer moesten blijven met een kapotte wileophanging. Wel even lekker kunnen uitleven.





Uiteindelijk om 03.30 in tentje.

1 opmerking:

marja van dijk zei

Nee hoor, helemaal niet jaloers, grr. Klinkt weer geweldig, succes voor de komende tijd.